веломаршрут между Стара планина и Дунавската равнина

ПредБалканско

След като покарах няколко дни из карстовите и пещерни райони, направо се влюбих във възможностите на Предбалкана за велосипеден туризъм. Така се роди идеята за Предбалкански вело маршрут за сайта Велотутинг-БГ. И малко по-малко си намирах поводи да подкарам колелото в тази посока.

Основното пътуване дало името на проекта е бе между Левски, Севлиево, Априлци, Троян, Тетевен, Етрополе, Ботевград и през Арабаконак към София за 4 дни и около 300 км през 2015. Същата година за Узана Поляна фест карах от Горна Оряховица през Арбанаси, Велико Търново и Килифарево до Дряново, Габрово и Узана и след това по чуден черен път слязох на Път 6 до Казанлък.

Download file: predbalkansko-levski-kamartsi.gpx
През 2016 като част от проучвателното каране за Маршрут Път 37, открих за себе си най-приятния маршрут дотук – По река малък Искър, от град Роман до Етрополе, но тогава минахме през Правец и натоварения път. По-късно успях да мина от Джурово през Видраре и наистина се влюбих в този маршрут, въпреки че, колелото се счупи и бутах през голяма част от пътя.
Download file: po-reka-iskr-5.gpx
2017-та със София Грин Тур карахме между Враца и Белоградчик. Маршрута е невероятен и за ден -два е перфектен дори без дисаги, но излизането от Враца беше проблемно… Но доколкото разбрах от местен колоездач, има опции към Нефела и Власатица.
Download file: sgt_all.gpx
Към момента за 2018 по ПредБалканския маршрут карах последните 2-3 дни от EVKM 2018 – Димово – Рабиша – Кула, като минах на не повече от 15 км от Белоградчик и предишните ми маршрути
Download file: rabisha-lake-dinkovitsa.gpx
Предстоят тепърва карания между Велико Търново и Варна.
А ето ги и всичките дни по „проекта“, към момента:
[supsystic-gallery id=2]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *