Боянската (еко) пътека

Използвайки често пътеката покрай реката към Боянският водопад, винаги съм се притеснявал в участъка над военното поделение. Пътеката е опасна и с времето и интензивното използване става все по-зле. Свързах се с Парк Витоша за да попитам дали пътеката е в тяхната програма за осиновяване. Не е, но ако ремонтни/поддържащи работи не нарушават ландшафта не проблем да се извършат.
Затова и реших да пробвам да направя някои подобрения, по най-опасните участъци. Но един метър на месец, не е никакъв прогрес. Основен проблем за мен е отдалечеността от дома ми, обема работа и липсата на материали и помощници. Надявам се да намеря по-стабилно финансиране и с няколко организирани ивента да привлека приятели на помощ. Но каквото мога, ще направя за да стане пътеката удобна и безопасна за ходене и приятно място за разходка.

 

 

Всички снимки в Гугъл албум
При едно от последните си минавания по пътеката забелязах, че природата и събратята туристи не са много в помощ на проекта. Не съм сигурен, че мога и искам да “пикая” срещу вятъра, влагайки средства и сили в обречен проект…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *